Kako pomažemo

Savez društava multiple skleroze Hrvatske zajedno sa svojim temeljnim udrugama članicama kontinuirano pruža podršku, socijalne usluge i servise svim oboljelima od multiple skleroze na području Republike Hrvatske. Kontinuirano od 2006., svakodnevno, radnim danima od 8,00 do 16,00 sati dostupan je besplatni SOS MS telefon (0800 77 89) za sve oboljele od multiple skleroze i članove njihovih obitelji. Ukoliko odgovor ne znamo odmah, trudimo se u što kraćem roku odgovoriti na svako vaše pitanje ili nedoumicu.

Na SOS MS telefonu dvaput mjesečno dostupni su neurolozi, kojima također možete uputiti bilo koje pitanje vezano uz vašu bolest.

Također, podršku oboljelima pružamo i putem Virtualnog MS Savjetnika, kojem možete postaviti pitanje putem online obrasca, a stručnjak koji je taj mjesec dostupan dati će vam sve stručne informacije koje su vam potrebne.

Pružamo uslugu osobne asistencije za oboljele od multiple skleroze, sa najtežim stupnjem oštećenja.

Kontinuirano izdajemo i tiskamo literaturu za oboljele od multiple skleroze, iz različitih područja, te u skladu s mogućnostima dostavljamo na kućne adrese oboljelih, kako bi informacije imale sve osobe koje su se učlanile u naše udruge i koje možda nemaju pristup online sadržajima.

Redovno u suradnji sa udrugama članicama provodimo kampanje i događaje kojima osvještavamo javnost o problemima oboljelih, educiramo javnost o multipli sklerozi te zagovaramo svaku promjenu koja bi mogla poboljšati život oboljelih od multiple skleroze u Republici Hrvatskoj.

Organiziramo i godišnje simpozije oboljelih od multiple skleroze, na kojima sudjeluje oko 250 oboljelih, koji na taj način imaju priliku čuti najnovije preporuke za liječenje, novosti u liječenju te imati prostora za pitanja prema predavačima iz različitih područja stručnosti.

Od 2006. godine prikupljamo podatke o oboljelima od multiple skleroze iz različitih područja života, te iste evidentiramo u Bazu podataka SDMSH, a čija statistika daje relevantnu sliku života s multiplom sklerozom u Republici Hrvatskoj te su nam navedeni podaci ključni pri aktivnostima lobiranja prema relevantnim institucijama i osobama koje mogu poboljšati kvalitetu života oboljelih.

Nastojimo kontinuirano pronaći nove i inovativne načine pružanja podrške i usluga oboljelima od multiple skleroze, te ćemo vođeni misijom i vizijom nastaviti raditi na promjenama.