Kako se financiramo?

Uvijek smo u potrazi za novim donatorima i novim financijskim partnerima. Ukoliko želite pridonijeti MS zajednici u Hrvatskoj, možete donirati ovdje

Za razvoj, financiranje novih projekata i dugoročnijih partnerstava obratite se izvršnoj direktorici Dijani Roginić na email: sdms_direktor@sdmsh.hr ili na telefon 098 301 007.

Financiramo se putem projekata i programa, javljanjem na natječaje od strane javnih tijela i institucija, EU fondova, zaklada, regionalnih i lokalnih samouprava  kao i od strane zdravstvene industrije.

Savez je stvorio obostrano koristan odnos s korporativnim sektorom tijekom godina. Razvoj lijekova za liječenje multiple skleroze i drugih proizvoda doveo je do sve većeg interesa za Savez društava multiple skleroze od strane zdravstvene industrije. Kao rezultat toga, podržali su naše projekte koji koriste i imaju veliki značaj za osobe s MS-om u Republici Hrvatskoj.

Iako je mnogo pozornosti usmjerene na farmaceutsku industriju, postoje i drugi zdravstveni sektori koji bi željeli podržati Savez i njegove udruge članice, a uključuju proizvođače i dobavljače medicinskih proizvoda i pomagala za svakodnevni život, dodatke prehrani, ortopedske i osiguravajuće kuće te kuće za njegu.

Zdravstvena industrija važan je dionik u prostoru MS-a i tamo gdje imamo zajedničke ciljeve, pozdravljamo njihovu podršku našem radu. Također, prepoznajemo da nisu svi naši ciljevi usklađeni, tako da ne prihvaćamo bilo kakav utjecaj na bilo koji projekt ili njegovu izradu. U prilog tome uvijek se trudimo osigurati financiranje od više dionika za projekte, kako bi se smanjio rizik od utjecaja pojedinca.