Društvo MS Primorsko-goranske županije

Adresa: Kružna 7, 51000 Rijeka

Kontakt telefon / faks; 051 214 595
Mail; dms_primorje@sdmsh.hr   

Facebook: https://www.facebook.com/dmspgz

Predsjednik: Vladimir Komparić, dr.med.

Tajnica: Dijana Ivanišević

O DRUŠTVU

M.B. 1689126
Žiro račun: 2402006-1100351425

Društvo multiple skleroze – Primorsko-goranske županije je jedinstvena, registrirana, samostalna, nevladina, humanitarna udruga koja brine o oboljelima od MULTIPLE SKLEROZE na području Primorsko-goranske županije.

Uprava: Prema Statutu Društvom upravlja Predsjedništvo koje se, s Predsjednikom, sastoji od 5 članova. Pored Predsjedništva djeluje i Nadzorni odbor koji se sastoji od 3 člana, te Stegovini sud koji se također sastoji od 3 člana.

Predsjednik Društva: Vladimir Komparić, dr. med.

Datum osnivanja – 20.12.2002.

Osnivači – Skupština Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije na čelu s Predsjednicom Katjom Trošelj.

Broj u Registru Humanitarnih udruga Republike Hrvatske – 08001742

Broj članova: 213

Lokacija: Djelujemo u prostoru smještenom na Korzu, u Kružnoj 7 (preko puta Palacha, pored udruge umirovljenika). Prizemno smo, stoga je prostor pristupačan za osobe u invalidskim kolicima.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak 08,00 – 16,00
Utorak 08,00 – 16,00
Srijeda 08,00 – 16,00
Četvrtak 12,00 – 20,00
Petak 08,00 – 16,00

Aktivnosti:
Uz pomoć Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije provodimo terapiju ultrazvukom po Seltzeru, pored čega nam PGŽ pomaže i u provođenju psiholoških radionica i fizikalne terapije za oboljele u Gorskom kotru.

Osim toga, član može uz pomoć Društva ostvariti neka prava koja kao osoba s invaliditetom ima, poput popusta na telefonsku i televizijsku pretplatu, te da kroz nadležne institiucije ostvari i daljnja prava.

Također, putem natječaja na koje se redovito prijavljujemo provodimo razne aktivnosti, od učenja jezika i informatičkog tečaja do terapijskog jahanja.

Svake godine od Galenskog labaratorija i Ljekarni “Jadran” dobivamo donaciju vitamina koje dijelimo članovima.

Uz sve to pokušavamo pomoći članovima i u njihovim individualnim potrebama, koje se ponekad iznenada javljaju, kao što je potreba za pelenama, krevetom ili ortopedskim pomagalima.

No pored svih aktivnosti koje Društvo provodi, najbitnija je ona koju provode sami članovi, a to je međusobno druženje. S obzirom da se za MS kaže da je bolest s tisuću lica, osobe koje od nje boluju često izgledaju posve zdravo, te nailaze na nerauzmijevanje okoline, čak i svojih bližnjih kada se žale na tegobe. Zbog toga je naći nekoga tko razumije kako je živjeti s MS-om veliko olakšanje. Osim što jedni od drugih mogu puno naučiti o borbi s bolešću, stječu prijatelje za svakodnevne razgovore i izlaske.

Službena stranica udruge www.dmspgz.hr