Projekt SOS za MS- podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva, Europski socijalni fond

Projekt SOS za MS- podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva, Europski socijalni fond

Projekt SOS za MS- podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva, Europski socijalni fond u sklopu programa 2007-2013, provedbena tijela: Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva –

Trajanje projekta: 29.12.2014. do 28.02.2016., Ukupna vrijednost projekta: 522.423,82 kn,

Nositelj projekta: Savez društava multiple skleroze Hrvatske, Partnerske organizacije na projektu: Društvo multiple skleroze Požega, Društvo multiple skleroze Vukovarsko srijemske županije, Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Društvo multiple skleroze Virovitičko podravske županije, Društvo multiple skleroze Osječko baranjske županije, Društvo multiple skleroze Ličko senjske županije, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije.

Projekt “SOS za MS – podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva” na nekoliko razina adresirao je probleme oboljelih od MS-a: osposobljavao udruge za pružanje socijalnih usluga, poticao oboljele na suradnju sa udrugama i uključenje u njihov rad putem inkluzivnog volonterstva, poticao neovisno življenje oboljelih od MS-a.

Rezultati projekta u 2015. Godini:

  1. Početni sastanak projekta sa sedam partnerskih organizacija, 26.01.2015.,
  2. Dvodnevne radionice za zaposlenike udruga i upravljačka tijela – projekt “SOS za MS – podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva” s ciljem razvoja njihovih kompetencija kako bi mogli unaprijediti pružanje socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva pod motom “Osobe s MS-om za osobe s MS-om”., Zagreb, hotel I, 25. I 26. ožujka 2015. godine.
  3. Održano 7 motivacijskih radionica za volontere u suradnji sa 7 partnerskih organizacija i to u: Virovitici, Vukovaru, Požegi, Osijeku, Gospiću, Varaždinu i Zadru kroz koje su ukupno educirani ukupno 82 potencijalna volontera/ke.
  4. Izdan „Vodič za udruge osoba s invaliditetom“ koji je predstavljen na tribinama a dostupan je i Online na web stranicama Saveza.
  5. Održano 7 tribina pod nazivom „Poticanje suradnje i volonterstva u organizacijama civilnog društva“ na kojima je ukupno sudjelovalo 411 sudionika.
  6. Razvijeni novi volonterski programi u partnerskim organizacijama, uključeno novih volontera u rad. K
  7. ontinuirano se pruža savjetodavna podrška članovima partnerskih organizacija, kako putem izvoditelja u partnerskim organizacijama tako i putem inkluzivnog volonterstva s motom „Osobe s MS-om za osobe s MS-om“.
  8. Ostvarene suradnje na lokalnoj razini sa drugim organizacijama civilnoga društva u partnerskim organizacijama.