SOS MS telefon, Baza podataka SDMSH – umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga

SOS MS telefon, Baza podataka SDMSH – umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga

SOS MS telefon, Baza podataka SDMSH – umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga“, trogodišnji program, financiran u cijelosti od Ministarstva socijalne politike i mladih, početak programa 01.06.2014. a završetak 31.05.2017.godine. Partner na programu – Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Aktivnosti po programu:

  1. Kontinuirano pružanje psihosocijalne podrške putem usluge SOS MS telefona – besplatno savjetovanje i pružanje psihosocijalne podrške na SOS MS telefonu, radnim danima od 08.00 do 16.00 sati, uz kontinuiranu suradnju sa predstavnicima Centara za socijalnu skrb sa područja Grada Zagreba, medicinskim stručnjacima.
  2. Edukacije za djelatnike Centra za socijalnu skrb Zagreb i njegove podružnice s ciljem umrežavanja Baze podataka SDMSH sa Centrima i edukacija djelatnika o multipli sklerozi.
  3. Tiskana je brošura za oboljele od MS-a.- Tiskana brošura „Utjecaj prehrane na multiplu sklerozu“, autorica Lucija Kučko, mag.ing.techn.aliment i Nada Jačmenica, dr.med. te ista poslana svim osobama s MS-om u RH iz Baze podataka SDMSH.
  4. Kontinuirano ažuriranje Baze podataka SDMSH, kao jedinog vjerodostojnog registra oboljelih od multiple skleroze u Republici Hrvatskoj u svrhu pružanja kvalitetnih statističkih parametara.
  5. Održana konferencija „Pristup informacijama osobama s multiplom sklerozom“, povodom Nacionalnog dana multiple skleroze 26. rujna 2015.
  6. Održano 8 seminara u suradničkim organizacijama, županijskim udrugama članicama na temu „ „Pristupačnost za osobe oboljele od multiple skleroze“ i to u: Bjelovaru, Čakovcu, Zaboku, Šibeniku, Zaprešiću, Rijeci, Puli i Koprivnici.